Nachtmode door de seizoenen heen: De juiste pyjama voor elk type weer

In Nederland wil de temperatuur door het jaar heen nog weleens sterk verschillen, waardoor het doorgaans niet mogelijk is om het hele jaar door dezelfde pyjama te dragen. Zo is het in de winter fijn om een extra laag te dragen, terwijl je in de zomer waarschijnlijk juist voor een luchtige optie wilt gaan. In dit blog zetten we daarom een aantal verschillende soorten nachtmode op een rij. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder!

Winter: Loungewear

Tijdens het koudste seizoen van het jaar, is het uiteraard prettig om een warme, maar vooral comfortabele pyjama te dragen. Omdat het in de winter ook in huis fris kan zijn, wil je bij thuiskomst misschien wel meteen omkleden in jouw pyjama. Daarom is het voor het winterseizoen aan te raden om loungewear te dragen. In een lekker huispak kun je de hele avond relaxen en opwarmen op de bank met een deken. Doordat loungewear ook trendy is, kun je er ook gerust mee naar buiten om te wandelen of om boodschappen te doen.

Lente: Negligé

Na de koude wintermaanden wordt er plaatsgemaakt voor het zachte lenteweer. Dit houdt in dat de dikke pyjama’s weer terug de kast in mogen en ingeruild kunnen worden voor dunnere pyjama’s. Een fijne pyjama voor in de lente is bijvoorbeeld een negligé. Niet alleen zijn deze pyjama’s lekker luchtig, ook zijn ze afgewerkt met luxe stoffen zoals zijde en kant. Dit maakt deze pyjama’s niet alleen comfortabel, maar ook erg mooi. Eén ding is zeker: je zult als een roos slapen. 

Zomer: Kimono

Wanneer het warmste seizoen van het jaar is aangebroken, is het ‘s nachts vaak te warm om een pyjama te dragen. Toch is het prettig om in de avond voor het slapengaan een pyjama te kunnen dragen. Tijdens de zomer is het daarom aan te raden om eens een kimono uit te proberen. Dit zijn in wezen dunne badjassen gemaakt van gladde stoffen, waardoor kimono’s heerlijk luchtig zijn. Bovendien zien kimono’s er mooi uit vanwege de verschillende soorten kleuren en prints, waardoor ze ook erg leuk zijn om cadeau te geven.  

Herfst: Nachthemd

Als de temperaturen weer beginnen te dalen, is een nachthemd een fijne pyjama om te dragen. Niet alleen kun je je in een nachthemd comfortabel voelen, ook kun je er in de ochtend prima mee aan de ontbijttafel zitten. Dit maakt deze pyjama’s dan ook erg veelzijdig. Bovendien is er voor iedereen wat wils, doordat nachthemden gemaakt worden van verschillende stoffen en in verschillende kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen een nachthemd gemaakt van zijde of katoen. 

Kortom, is er voor ieder seizoen wel een fijne pyjama. Het belangrijkste is uiteraard dat je je comfortabel voelt in jouw nachtmode. Dit is dan ook het belangrijkste criterium bij het uitzoeken van een nieuwe pyjama. Wat is jouw favoriete nachtmode?

Posts created 3

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top